langpl langen

SŁODYCZE BEZCUKROWE

Słodycze bez cukru stanowią dużą i bardzo popularną grupę wśród słodkich przekąsek.

Skierowane są one zarówno do osób, które ze względów zdrowotnych muszą wyeliminować niektóre składniki z diety, jak również do tych dbających o linię czy będących na diecie i poszukujących zdrowej żywności wśród słodyczy.

Słodycze bezcukrowe stworzone są również z myślą o konsumentach uprawiających sport, czy aktywnie spędzających każdą wolną chwilę – u których słodkie przekąski niwelują skutki zwiększonego wysiłku fizycznego.

Czekolady, które stosujemy do produkcji słodyczy bezcukrowych zawierają substancje słodzące: maltitol lub erytrytol.

  • Maltitol - otrzymywany jest z surowców naturalnych, a jego słodkość jest zbliżona do sacharozy.
  • Erytrytol - jest substancją występującą w naturze. Znajdziemy go w niektórych owocach, winach i serach.
    Czekolady bezcukrowe w smaku i konsystencji są zbliżone do tradycyjnych czekolad. Zachowują one swój intensywny i harmonijny smak.

W grupie słodyczy bezcukrowych możemy zaoferować produkcję: bakalii w czekoladzie, batonów zbożowych lub czekoladowych. Połączenie orzechów, suszonych i liofilizowanych owoców z czekoladą daje ogromne możliwości kreowania nowych produktów.

Możemy przygotować zlecone wyroby na bazie czekolady deserowej, mlecznej czy białej bez cukru lub czekolady mlecznej i deserowej bez cukru i wzbogaconej w białko. Oferujemy różne sposoby wykończenia bakalii w czekoladzie takie jak kakao, cynamon, kokos czy proszki owocowe.

langpl langen
Informacja o polityce przetwarzania danych osobowych

W celu dostarczania naszych usług wykorzystujemy pliki cookies. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies, opcjach wypisu oraz Twoich preferencjach kliknij tutaj. Korzystanie z naszego serwisu internetowego traktowane jest jako zgoda na politykę przetwarzania danych osobowych.